شبکه ترون

شبکه ترون یکی از محبوب‌ترین شبکه های ارز دیجیتال است. این شبکه در سال 2017 میلادی توسط شخصی به نام جاستین سان راه اندازی شد و توکن بومی خود را که بر بستر بلاک چین اتریوم ایجاد شده بود را عرضه کرد. تیم توسعه ترون حدود یک سال بعد، شبکه TRC20 را به عنوان شبکه و استاندارد اختصاصی خود ایجاد کرده و توکن TRON را بر روی این شبکه منتقل کردند.

اگر مدتیست وارد بازار ارز دیجیتال شده اید و در این بازار به خرید و فروش ارز دیجیتال ترون مشغول هستید، مطمئنا نام شبکه و استاندارد TRC20 را بارها شنیده اید. احتمالا هم این علامت سوال در ذهنتان شکل گرفته که این شبکه یا استاندارد چیست و هدف از ایجاد آن چه بوده؟!

در این مقاله مفصلا راجع به شبکه ترون و همچنین شبکه TRC20 صحبت خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید!


شبکه ترون چیست؟


اگر قبلا ارز دیجیتال خرید و فروش یا حتی تبدیل کرده باشید حتما متوجه شده اید که انتقال و تبدیل آن ها از طریق شبکه های ارز دیجیتال انجام می‌شود. حال این که این شبکه ها توسط پروژه های ارز دیجیتال و جهت انجام تراکنش با تعداد مشخصی از رمز ارزها ایجاد می‌شوند. بنابراین مسلم است که هر یک از این شبکه ها با نام پروژه‌ای که آن را ایجاد کرده اند، شناخته شود!

شبکه trc20

شبکه ترون نیز یکی از شبکه های انتقال ارز دیجیتال محسوب می‌شود که توسط تیم توسعه ترون طراحی و ایجاد شده است. این شبکه خود به دو شبکه TRC10 و TRC20 تقسیم می‌شود که هر دوی آن ها کارایی نسبتا یکسانی دارند! منتهی TRC10 چون اولین شبکه و استانداردی بود که توسط پروژه ترون طراحی شد، انعطاف پذیری بیشتری دارد و انجام تراکنش و ضرب توکن با آن نیز آسان‌تر است.

باتوجه به این که در عصر حاضر بیشتر کارفرآفرینان کریپتویی از شبکه TRC20 استفاده می‌کنند و این شبکه اهمیت بیشتری دارد، در ادامه به طور کامل درباره چیستی آن صحبت کرده ایم.

برای خرید ترون آنلاین بدون کارمزد، می‌توانید از طریق سایت صرافی ارز دیجیتال سیف اکسچنج 24 اقدام کنید.


 شبکه TRC20 چیست؟


شبکه TRC20 در اصل یک شبکه ارز دیجیتال است. بنابراین ما برای پی بردن به ماهیت و چیستی این شبکه، باید به دنبال چیستی شبکه ارز دیجیتال باشیم!

ارزهای دیجیتال همانطور که می‌دانید کارایی مشابه با ارز فیزیکی دارند. یعنی برای پرداخت هزینه کالا و خدمات مورد استفاده قرار می‌گیرند و در موارد محدود توسط برخی از سایت های اینترنتی به عنوان پاداش و هدیه به کاربران پرداخت می‌شوند. منتهی ویژگی های آن ها کاملا متفاوت از ارزهای فیزیکی است. همین تفاوت در ویژگی ها نیز سبب می‌شود تا نقل و انتقال آن ها به روش معمول و مثل ارز فیات، امکان پذیر نباشد. از همین رو تیم های ایجاد کننده این ارزها، شبکه هایی نیز برای انتقال آن ها ایجاد کرده اند که این شبکه ها همان شبکه انتقال ارز دیجیتال هستند.

با این تفاسیر باید گفت: شبکه ترون (TRC20) پلتفرمی برای انتقال ارزهای دیجیتال و ضرب توکن های جدید بر بستر بلاک چین ترون است.


استاندارد TRC20 چیست؟


شبکه ترون چیست

بسیاری از افراد به اشتباه، شبکه و استاندارد TRC20 را یکی می‌دانند در حالی که این دو جدا از یکدیگرند! شبکه TRC20 همانطور که گفتیم برای انتقال ارزهای دیجیتال و ضرب توکن های جدید مورد استفاده قرار می‌گیرد. ولی استاندارد TRC20 مجموعه‌ای از قوانین و دستورالعمل ها برای ایجاد و عرضه توکن های جدید است که بر بستر بلاک چین ترون ساخته می‌شوند. البته هر کدام از توکن ها یا کوین های از پیش ضرب شده که روی شبکه های دیگر قرار دارند نیز می‌توانند از این قوانین تبعیت کنند و علاوه بر شبکه اصلی خود، روی شبکه ترون هم قرار بگیرند.

به طور مثال ارز دیجیتال تتر که یکی از شناخته شده‌ترین و محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال در جهان به حساب می‌آید، از جمله رمز ارزهایی است که علاوه بر شبکه اتریوم بر روی شبکه ترون نیز منتقل می‌شود. چرا که از قوانین و دستورالعمل های تالیف شده در قالب استاندارد TRC20 تبعیت می‌کند.


تفاوت شبکه TRC20 و استاندارد TRC20


شاید با مطالعه مطالب بالا و پاسخ های داده شده به سوالات، متوجه تفاوت میان شبکه و استاندارد TRC20 و همچنین رابطه میان آن ها شده باشید!

گفتیم که شبکه های ارز دیجیتال که TRC20 هم یکی از آن هاست در اصل با دو هدف ایجاد می‌شوند؛

  1. ایجاد بستری برای انتقال ارزهای دیجیتال
  2. ایجاد پلتفرمی برای ضرب توکن ها و رمز ارزهای جدید

از طرفی گفتیم که استانداردهایی مثل TRC20، قانون هایی که کاربران برای ایجاد و انتقال رمز ارزها و پروژه های ارز دیجیتال بر روی آن شبکه باید در نظر داشته باشند را در اختیار ایشان قرار می‌دهند. پس می‌توان گفت این دو به نوعی تکمیل کننده یکدیگرند!

با این تفاسیر به طور مثال اگر شما به عنوان کاربر شبکه ترون بخواهید بر روی بلاک چین این شبکه، یعنی همان TRC20 ، یک ارز دیجیتال جدید ضرب کنید یا پروژه جدیدی ایجاد کنید باید حتما به دستورالعمل های ارائه شده در قالب استاندارد TRC20 عمل نمایید.


محبوب‌ترین توکن های ضرب شده در شبکه ترون TRC20


امنیت بالا، دسترسی آسان، کارمزد پایین، پشتیبانی وسیع و مزایای دیگر شبکه ترون باعث شده تا شبکه TRC20 به یکی از پرمصرف ترین شبکه های ایجاد و انتقال توکن در میان کاربران کریپتویی تبدیل شود. تعداد توکن های ساخته شده بر بستر بلاک چین TRON رقم قابل توجهی است که از میان همه آن ها، تعداد محدودی بخاطر داشتن عملکرد بهتر و آینده‌ای روشن‌تر، از محبوبیت بیشتری برخوردارند. این توکن های محبوب عبارتند از؛

  • IGG
  • SEED
  • TERC
  • LVH
  • WINK
  • NOLE
  • NOLE WATER
  • BTT
  • TRUC
  • JUST
  • WIN

و ارز دیجیتال بومی بلاکچین ترون که به عنوان اولین و اصلی‌ترین توکن ساخته شده بر روی این شبکه شناخته می‌شود و بسیاری از کاربران آن را با نام توکن TRC20 می‌شناسند.


شناخته شده‌ترین پروژه های ایجاد شده با استاندارد TRC20


شبکه ترون trc20
  • پروژه تتر یا همان USDT قطعا محبوب‌ترین و شناخته شده‌ترین پروژه مطابق با استاندارد TRC20 است! البته شاید شما هم مثل خیلی از کاربران دیگر تابحال فکر می‌کردید که تتر یک پروژه اتریومی است. اما باید بدانید که شرکت تتر لیمیتد، توکن USDT را علاوه بر شبکه اتریوم بر روی شبکه ترون نیز عرضه می‌کند. و اتفاقا بخاطر کارمزد پایین شبکه ترون، بیشتر کاربران ترجیح می‌دهند ارز تتر که از طریق شبکه TRC20 عرضه می‌شود را خریداری کنند.
  • پروژه Revain (ریوین) دیگر پروژه محبوب و شناخته شده بلاکچین ترون است. ریوین در اصل پلتفرم نظرسنجی مبتنی بر بلاک چین می‌باشد که توسط سایت TrustPilot و مطابق استاندارد TRC20 ایجاد شده است. این پلتفرم در مقابل نظراتی که توسط کاربران کریپتویی ثبت می‌کنند به ایشان جوایز و هدایایی اهدا می‌کند. به همین خاطر اکثر کاربران آن را پلتفرم کسب رایگان ارز ترون می‌دانند.
  • توکن جاست (JUST) که در میان محبوب‌ترین توکن های ضرب شده روی بلاکچین ترون نیز نام آن را ذکر کردیم، از دیگر پروژه های موفق و شناخته شده این شبکه به شمار می‌رود. شاید قبلا نام استیبل کوین میکردائو را شنیده باشید! توکن جاست نسخه‌ای از این استیبل کوین است که روی بلاک چین ترون قرار دارد. عملکرد این پروژه سرمایه گذاری به این شکل است که در قبال دریافت ارز دیجیتال ترون از کاربران به عنوان وثیقه، یک استیبل کوین USDJ به آن ها پاداش می‌دهد که قیمتی برابر با 1 دلار آمریکا دارد.

تعداد پروژه های ایجاد شده بر روی شبکه ترون یا TRC20 درست مثل تعداد توکن های ضرب شده بر روی بلاک چین این شبکه، آنقدر زیاد است که امکان شمارش و معرفی همه آن ها وجود ندارد. مثلا بازی های مبتنی بر بلاک چین این شبکه که به کاربران خود ارز ترون پاداش می‌دهند، از دیگر پروژه های شناخته شده ترون هستند. با مطالعه سایر مقالات درج شده در سایت سیف اکسچنج 24، می‌توانید با بهترین پروژه ها و بازی های ترون آشنا شوید.


شبکه ترون (TRC20) بهتر است یا شبکه اتریوم (ERC20)؟


در میان نظرات مختلفی که درباره شبکه ترون وجود دارد، یک نظریه قوی به چشم می‌خورد و آن هم این که؛ هدف اصلی تیم توسعه ترون از ایجاد شبکه TRC20، جذب کاربران شبکه ERC20 بوده است. این نظریه خیلی هم بیراه نیست و نه تنها درصد کثیری از کارفرمایان کریپتویی بلکه رفتار خودِ شبکه نیز آن را تایید می‌کند!

حالا سوالی که توسط کاربران مطرح می‌شود این است که کدام یک از این دو شبکه عملکرد بهتری دارند؟!

کارشناسان ما در پاسخ به این سوال کاربران معمولا به مزایای هر کدام از این دو شبکه اشاره می‌کنند و در نهایت انتخاب را به عهده کاربر می‌گذارند.

مزایای این دو شبکه نسبت به یکدیگر نیز به شرح زیر است؛

سرعت انتقال شبکه ترون TRC20 بالاتر و در حد چند ثانیه است. در حالی که شبکه اتریوم برای انتقال هر توکن حداقل 5 دقیقه زمان نیاز دارد.

شبکه ERC20 امنیت بالاتری دارد.

شبکه ترون با کارمزد بسیار پایین‌تر عملیات انتقال توکن ها را انجام می‌دهد و این برای کاربران ایرانی قطعا یک مزیت ویژه به حساب می‌آید.

شبکه TRC20 سقف تراکنش بالاتری دارد و قادر است در هر ثانیه چیزی حدود 2000 تراکنش انتقال را تایید کند.

حالا این شما هستید که باید باتوجه به مزایا و معایب شمرده شده برای دو شبکه ERC20 و TRC20 و بسته به میزان توکن هایی که قصد انتقال آن ها را دارید یکی از این شبکه ها را انتخاب کنید.


تفاوت های شبکه ترون TRC10 و TRC20


شبکه ترون متشکل از دو شبکه TRC10 و TRC20 است. به عبارت دیگر تیم توسعه ترون تاکنون دو پلتفرم مختلف با نام های TRC10 و TRC20 جهت انجام تراکنش های ارز دیجیتال و ضرب توکن ها و پروژه های جدید ارائه داده اند. در ادامه به بررسی تفاوت های میان این دو شبکه و استانداردهای آن ها با یکدیگر پرداخته ایم.

شبکه ترون یا trc20
  • تمامی توکن های TRC10 به صورت مستقل و توسط شبکه اصلی ترون ضرب می‌شوند. به همین خاطر هم به ماشین مجازی ترون وابسته نیستند، توسط اکثر کیف پول های دیجیتال پشتیبانی می‌شوند و از طریق TRON Mainnet می‌توان به آن ها دسترسی داشت.
  • شبکه TRC20 از ماشین مجازی ترون برای ضرب توکن استفاده می‌کند.
  • استاندارد TRC10 قوانین آسان‌تری برای عرضه اولیه سکه های ضرب شده در نظر گرفته است. و استاندارد TRC20 چون نسخه تکامل یافته و پیشرفته TRC10 می‌باشد، قوانینی به مراتب دشوارتر دارد.
  • شبکه ترون TRC20 غالبا برای ضرب توکن های مرتبط با قراردادهای هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد. چرا که توکن های ضرب شده بر بستر این شبکه، سطح انرژی و پهنای باند بیشتری دارند.
  • هزینه تراکنش در شبکه ترون TRC20 بسیار بیشتر (حدود 1000 برابر بیشتر) از هزینه تراکنش در شبکه ترون TRC10 است.

چگونه می‌توان بر بستر بلاکچین ترون TRC20 توکن ساخت؟


احتمالا قبلا درباره ساده بودن فرآیند ساخت توکن بر بستر شبکه TRC20 ترون و مطابق با استاندارد TRC20، اخباری شنیده اید و الان مشتاق هستید بدانید چطور می‌توان روی شبکه ترون، توکن ضرب کرد؟! ضرب توکن روی این شبکه شامل مراحل زیر است؛

مرحله اول: قبل از هر چیز شما باید قرارداد هوشمند مورد نظرتان که با کسب و کارتان هماهنگی دارد را طراحی کنید. برای این کار مطمئنا یا باید برنامه نویس باشید یا از یک برنامه نویس کمک بگیرید تا بتوانید آدرس اسمارت کانترک مورد نظرتان را ایجاد نمایید.

مرحله دوم: در این مرحله جهت انتقال کیف پول دیجیتال بر روی پلتفرم ایجاد شده باید به آدرس Tronscan.org که وب سایت رسمی ترون اسکن است بروید.

مرحله سوم: بعد از انتقال والت دیجیتال، وارد شبکه بلاک چین ترون شده و از نوار دسترسی وارد بخش Token Track شوید و گزینه  Create Token را انتخاب کنید. بعد از انتخاب این گزینه عملیات ساخت توکن روی شبکه ترون TRC20 و مطابق با استاندارد TRC20 آغاز خواهد شد.

مرحله چهارم: بعد از اتمام ساخت توکن که فقط چند ثانیه زمان می‌برد، صفحه‌ای شامل فیلدهای مربوط به اطلاعات توکن برای شما نمایش داده خواهد شد. شما می‌بایست این اطلاعات را که عبارت از نام، نماد، زمان قفل شدن و باز شدن، عرضه و تقاضا، مقدار اعشار و … دیگر مشخصات اصلی توکن هستند را وارد کنید.

مرحله پنجم: پس از وارد کردن اطلاعات گفته شده، با کلیک بر روی گزینه تایید، توکن TRC20 شما ساخته شده و تمامی اطلاعات آن در کیف پول دیجیتال شما نمایش داده خواهد شد.


هزینه ساخت توکن روی شبکه TRC20 چقدر است؟


ضرب توکن جدید روی شبکه ترون یعنی بهره‌مندی از این شبکه و امکانات آن برای رسیدن به درآمد! پس این کاملا بدیهی است که شبکه ترون (ترون نتورک) در قبال انجام این کار از شما هزینه بگیرید. از طرفی اطلاع از این مقدار هزینه‌ای که شبکه ترون در قبال ساخت و ایجاد توکن یا همان قرارداد هوشمند از کاربر مطالبه می‌کند، به یکی از دغدغه های متقاضان انجام این کار تبدیل شده است. چون در صورتی که کاربر از هزینه لازم برای انجام این کار اطلاع نداشته باشد، ممکن است در اواسط راه و بعد از صرف وقت و پشت سر گذاشتن مراحل اولیه، از پس هزینه ها برنیاید و دچار مشکل شود.

اگر شما هم به دنبال این هستید که بدانید هزینه ساخت توکن روی ترون نتورک یا TRC20 چقدر است؟ باید بدانید که این هزینه باتوجه به عوامل متعدد محاسبه می‌شود. مهمترین این عوامل عبارتند از حوزه فعالیت و نوع کسب و کار شما، میزان عرضه و تقاضا، میزان پیچیدگی طرح و قرارداد، نحوه توزیع ارز، خدمات پس از عرضه و … .

سخن پایانی

امیدواریم با مطالعه این مقاله هرآنچه درباره شبکه TRC20 و استاندارد TRC20 و شروع فعالیت بر بستر این شبکه نیاز داشتید را کسب کرده باشید. فقط توجه داشته باشید که ضرب توکن روی این شبکه و مطابق با استاندارد TRC20  همانطور که بالاتر هم گفتیم، برای قراردادهای هوشمند کاربرد دارد. پس اگر هدف شما چیز دیگریست توصیه می‌کنیم به دنبال ضرب توکن روی شبکه ترون TRC10 باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *