ترون چیست

این روزها بسیاری از افراد برای حفظ سرمایه خود، خرید کالا یا دریافت خدمات از سایت های خارجی، نقل و انتقال پول به حساب های خارج از ایران، از ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنند. حال این که برای هر یک از اهداف شمرده شده، تعدادی ارز دیجیتال مناسب وجود دارد! به طور مثال ترون یکی از ارزهای مناسب برای انتقال پول به حساب های خارجی محسوب می‌شود که به دلیل بدون کارمزد بودن و امکان خرید آسان، به محبوب‌ترین شبکه انتقال در میان ایرانیان تبدیل شده است .

اگر به دنبال دریافت پاسخ سوال “ترون چیست؟” هستید یا این که می‌خواهید پیش از خرید ترون ، همه چیز درباره رمز ارز ترون (TRX) بدانید با ما در سیف اکسچنج 24 همراه باشید.


ارز دیجیتال ترون چیست؟


ترون چیست؟ این اولین سوالی است که همه افراد تازه کار و مبتدی در بازار ارزهای دیجیتال، از خود می‌پرسند و احتمالا جزو سوالاتی باشد که ذهن شما را هم به خود درگیر کرده است!

ترون که با نشان اختصاری TRX نمایش داده می‌شود، نوعی ارز داخلی از بلاک چین ترون است. این پلتفرم غیر متمرکز مبتنی بر بلاک چین در اصل با هدف اشتراک گذاری رایگان محتوا و حذف واسطه ها در این زمینه، ساخته شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر هدف اصلی شرکت ترون، ایجاد بستری مناسب برای تولیدکنندگان محتوا بوده که بتوانند در قالب آن محتواهای خود را به طور مستقیم به دیگران بفروشند.

از دیگر مزایا و ویژگی های مثبت درباره ترون این است که امکان ایجاد و مدیریت اپلیکیشن های غیر متمرکز و قراردادهای هوشمند را فراهم می‌کنند، می‌توان به مواردی نظیر سرعت پردازش بالا و کارمزد خیلی کم (در حد صفر) اشاره کرد.


تاریخچه ترون


شاید برایتان جالب باشد که ارز دیجیتال ترون، با این که جزو 10 ارز دیجیتال برتر جهان است اما سابقه طولانی ندارد! زمان عرضه این ارز دیجیتال به سال 2017 میلادی می‌رسد. این ارز تا یکسال پس از عرضه، همچنان روی شبکه اتریوم قرار داشت و سازندگان آن پس از گذشت یکسال، شبکه اختصاصی ترون را راه اندازی کرده و سپس ارز دیجیتال ترون را به این شبکه انتقال دادند. تیم توسعه ترون در سال 2018 علاوه بر راه اندازی شبکه اختصاصی ترون، کیف پول دیجیتالی مبتنی بر وب ترون و بلاک چین اکسپلور را نیز راه اندازی کردند.

تاریخچه ترون

ارز دیجیتال ترون در عرضه اولیه قیمت 0019/0 دلار و سرمایه 70 میلیون دلاری داشت. اما پس از گذشت مدتی از عرضه آن، مدیران این شبکه توانستند توجه سرمایه گذاران مشهور جهان همچون بنیان گذار بازی کلش اف کلنز، مدیر عامل استارتاپ OFO و شرکت های بایننس و بیت مین را به خود جلب کنند و به این ترتیب سرمایه ترون را افزایش دهند.


خالق ترون کیست؟


پیش از این فهمیدیم رمز ارز ترون چیست حالا نیاز است با خالق آن آشنا شویم , ترون، محصول فکری جاستین سان است. با این که جاستین سان به همراه تیمی مجرب، این پلتفروم و شبکه آن را راه اندازی کرد اما خب هم اکنون همه افراد او را به نام خالق ترون می‌شناسند.

جاستین سان ترون

جاستین سان متولد 30 ژوئیه 1990 کشور چین بوده و به عنوان کارآفرین و مدیر بازرگانی گرانادایی شناخته می‌شود. او سال ها قبل از راه اندازی پلتفرم ترون، نماینده دائم گرانادا در سازمان تجارت جهانی (WTO) در ژنو بود. رشته تحصیلی جاستین سان در مقطع کارشناسی، هنر با گرایش تاریخ و در مقطع کارشناسی ارشد نیز هنر در مطالعات آسیای شرقی بود! رشته‌ای کاملا متفاوت با حوزه‌ای که هم اکنون وی در آن فعالیت می‌کند و می‌توان گفت یکی از افراد موفق در آن است.


تیم توسعه ترون از چه افرادی تشکیل شده است؟


جاستین سان (خالق ترون) پیش از راه اندازی این پلتفرم، از مدیران ریپل بود. او در ابتدا ایده ساخت این شبکه دیجیتال را با تعدادی از همکاران خود در جریان گذاشت و سپس با کمک آن ها شروع به پیاده سازی و اجرای ایده خود، نمود. بنابراین همانطور که در پاراگراف قبل هم اشاره شد، ارز دیجیتال و به طور کلی پروژه ترون از همان ابتدا با همکاری یک تیم مجرب راه اندازی شده و به مرحله عرضه رسید. به طور مثال رهبری و مدیریت بخش فنی شبکه ترون از همان زمان برعهده فردی به نام لوشن چن (Lucien Chen) بوده و هست!

تیم توسعه ترون

اما با افزایش تعداد کاربران ترون و محبوبیت آن در کل جهان، تیم توسعه آن نیز گسترش یافت. به طوری که در حال حاضر اعضای این تیم به بیش از 100 نفر می‌رسد. که در پکن، توکیو، ایالات متحده و کشورهای دیگر، فعالیت می‌کنند و اکثر آن ها، رزومه کاری بسیار قوی و سابقه فعالیت در شرکت های مشهور مثل علی بابا را دارند.

نکته لازم به ذکر این که هم اکنون بنیاد ترون همه افراد علاقمند را که اطلاعات و دانش فنی کافی دارند را تشویق می‌کند که به تیم توسعه ترون بپیوندند. حتی برای ارائه اطلاعات مهم پیرامون پروژه ترون به افراد علاقمند، هاب توسعه ترون را راه اندازی کرده است.


هدف از ساخت ارز دیجیتال ترون چه بود؟


بعد از بررسی مفاهیم ابتدایی مثل ارز دیجیتال ترون چیست و بنیانگذار آن کیست، نوبت به بررسی اهدافی که در پس پرده ساخت این ارز دیجیتال نهفته اند، می‌رسد. جاستین سان و تیمش از ساخت ترون 3 هدف عمده داشته اند که این اهداف عبارتند از؛

  1. ایجاد محیطی امن و قابل اعتماد جهت تنظیم قراردادهای هوشمند
  2. ایجاد پلتفرم رایگان اشتراک گذاری محتوا و سرگرمی برای تولیدکنندگان محتوا و دریافت حق الزحمه آن ها به طور مستقیم از بازدیدکنندگان
  3. ایجاد بستری برای تعریف توکن های جدید


ترون یا TRX چگونه کار می‌کند؟


در پاراگراف قبل و در میان اهداف ساخت ترون، به این موضوع اشاره کردیم که سازندگان این ارز دیجیتال به دنبال آن بودند که از بلاک چین ترون به عنوان پلتفرمی برای اشتراک گذاری محتوا در سطح جهان، استفاده کنند. این بدان معناست که کاربران می‌توانند انواع داده ها و محتواهای تولیدی خود اعم از عکس، فیلم، متن و … را بدون محدودیت آپلود کرده و به اشتراک بگذارند و بابت آن دستمزد بگیرند. و یا حتی می‌توانند برای بازی های پولی از این ارز بهره ببرند.

شبکه ترون متشکل از سه لایه است؛ لایه کاربردی (application layer)، لایه ذخیره سازی (storage layer)، لایه اصلی (core layer). توسعه دهندگان و کاربران می‌توانند به واسطه لایه کاربردی، برنامه ها و کیف پول ها را ایجاد کنند. لایه اصلی نیز امکان پردازش دستورالعمل های نوشته شده را برای ایشان فراهم می‌کند. و لایه ذخیره سازی همانطور که از نامش پیداست دسته بندی داده های بلاک چین و داده های آن را ممکن می‌سازد.


مزایا و معایب ترون


ترون از جمله ارزهای دیجیتال با مزایای فراوان به حساب می‌آید و همین مزایای فراوان است که آن را به یکی از محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال در کل جهان تبدیل کرده! اما خب به هر حال هر پلتفرم و سیستمی در کنار مزایا، معایبی هم دارد و این انکار ناپذیر است.

در ادامه به بررسی مزایا و معایب ترون پرداخته ایم؛

مزایا ترون

مزایای ترون

  • امکان اشتراک گذاری بدون واسطه محتوا و کسب درآمد از آن
  • امکان ایجاد ارز دیجیتال جدید برای ناشران و سازندگان بازی های رایانه‌ای
  • امکان معامله و خرید و فروش بدون واسطه محتواها و بازی های تولید شده
  • قابلیت تبدیل توکن یک بازی به توکن بازی های دیگر
  • بهره‌مندی از سیستم همتا به همتا
  • سرعت تراکنش بالا
  • کارمزد بسیار پایین
  • پشتیبانی گسترده از برنامه ها و سیستم های غیر متمرکز

معایب ترون

از مزایای ترون گفتیم و اکنون نوبت به ذکر معایب آن می‌رسد! بسیاری از منتقدان معتقدند اگر مزایا و معایب ترون را روی دو کفه ترازو قرار دهیم، کفه معایب سنگینی خواهد کرد. از طرف مقابل طرفداران این سیستم اعتقاد دارند مزایای آن خیلی بیشتر بوده و معایبش در مقایسه با معایب ارزهای شناخته شده مثل اتریوم اصلا به چشم نمی‌آیند.

معایب ترون

از جمله عیوبی که تاکنون به این ارز دیجیتال و شبکه آن وارد شده اند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • قرار گرفتن حدود 50 درصد از کوین ترون روی 10 آدرس که باعث می‌شود این ارز، بسیار متمرکز باشد.
  • عدم تایید صحیح اعتبار فهرست های ناتمام توکن های شخصی سازی شده
  • عدم صحبت درباره جلوگیری از حمله Sybil ها و هک شدن حساب های کاربری ایجاد شده در بلاک چین
  • کپی بودن ترون از پروژه اتریوم
  • ارائه آپدیت های کم با فواصل زمانی زیاد

در کنار تمام معایب گفته شده، این که تیم ترون و مدیران آن هیچگونه تلاشی برای توسعه این پروژه نمی‌کنند بزرگ‌ترین عیبی وارده بر آن است که کاربران آن را به فکر فرو داشته. علاوه بر آن مدیران ترون تاکنون وعده های بسیاری به کاربران داده اند که هنوز هیچکدام از آن ها عملی نشده اند و این واقعا جای بحث دارد!


سوء استفاده و کلاهبرداری از ترون


یکی از چالش های بحث برانگیز درباره ارز دیجیتال ترون، سوء استفاده و کلاهبرداری از آن است. با افزایش شهرت و محبوبیت این سیستم در میان مردم، اخبار کذبی درباره کلاهبرداری بودن این شبکه منتشر شده و باعث نگرانی کاربران آن شد.

اگر بخواهیم به طور خلاصه وار و به زبان ساده درباره این موضوع صحبت کنیم، باید بگوییم که شبکه ترون از نظر امنیت جایگاه خوبی دارد. اما آنچه واضح است این که این پلتفرم نیز مانند تمام برنامه ها و شبکه های اینترنتی که از آن ها استفاده می‌کنیم، امنیت صددرصدی ندارد. یعنی ممکن است افرادی از آن برای ایجاد ارزهای کلاهبرداری و دستیابی به مقاصد شوم خود، استفاده کنند.

البته این موضوع هیچ ارتباطی به امنیت شبکه اصلی ترون ندارد. چرا که ترون فقط به عنوان واسطه و رابط عمل می‌کند. پس این خود شما هستید که باید با افزایش دانش و دقت و یا کمک گرفتن از افراد متخصص هنگام استفاده از این شبکه، از وقوع این اتفاق جلوگیری کنید!


کیف پول های رمز ارز ترون


اگر قبلا ارز دیجیتال خریده باشید و با چَم و خَم کار آشنایی داشته باشید، حتما می‌دانید که برای نگهداری تمام ارزهای دیجیتال از جمله رمز ارز ترون، به کیف پول دیجیتالی نیاز است. در حال حاضر کیف پول های دیجیتالی بسیاری وجود دارند که توسط تریدرها مورد استفاده قرار می‌گیرند. حتی اکثر صرافی ها مثل صرافی ما یعنی سیف اکسچنج 24، برای راحتی کاربران خود و عدم نیاز ایشان به خرید کیف پول های شخصی، کیف پول دیجیتال طراحی کرده اند. ولیکن بهتر است برای نگهداری طولانی مدت ارز trx، کیف پول شخصی که امنیت بالایی دارد و از این ارز پشتیبانی می‌کند، تهیه نمایید.

در ادامه تعدادی کیف پول دیجیتال معرفی کرده ایم که جزو بهترین ها برای نگهداری ارز دیجیتال ترون هستند؛

کیف پول ترون لینک

ترون لینک

کیف پول ترون لینک از بهترین کیف پول های دیجیتالی برای نگهداری ارز ترون است که از امنیت بالایی برخوردار می‌باشد و دسترسی به آن نیز بسیار آسان است. معرفی این کیف پول در وبسایت رسمی ترون باعث شده تا بیش از 50% کاربران این شبکه، از آن استفاده کنند. شما نیز در صورت تمایل می‌توانید نرم افزار ترون لینک را روی گوشی موبایل هوشمند خود با هر سیستم عاملی که دارد نصب کنید یا این که افزونه آن را به مرورگر کروم بیفزایید.

کیف پول اتومیک ولت

اتومیک ولت ترون

یکی دیگر از کیف پول های امن و معتبر برای نگهداری ترون و ارزهای دیجیتال دیگر، اتومیک والت است. این کیف پول دیجیتال هم مانند ترون لینک، قابلیت دانلود و نصب روی گوشی موبایل هوشمند با سیستم عامل Android و IOS و همچنین سیستم های کامپیوتری را داراست.

کیف پول سخت افزاری لجر نانو ایکس

لجر نانو ایکس ترون

کیف پول لجر نانو ایکس نوعی کیف پول سخت افزاری است که تریدرها آن را خریداری کرده و سپس با اتصال گوشی موبایل هوشمند خود به آن، این کیف پول و دارایی آن را مدیریت می‌کنند. کیف پول سخت افزاری Ledger Nano X امنیت بسیار بالایی دارد و تقریبا از اکثر ارزهای معتبر و مشهور پشتیبانی می‌کند منتهی سخت افزاری بودن آن باعث شده تا قیمت گزافی داشته باشد!

دیگر کیف پول های نرم افزاری و سخت افزاری مناسب برای نگهداری ترون عبارتند از؛

  • کیف پول سخت افزاری Ledger Nano S
  • کیف پول Guarda Wallet
  • کیف پول KeepKey
  • کیف پول سخت افزاری Trezor One
  • کیف پول تحت وب و موبایل Eidoo
  • کیف پول دیجیتال Cobo
  • کیف پول تحت وب Tronscan

برای مشاهده 10 کیف پول برتر ترون و نقد و بررسی آن به مقاله بهترین کیف پول ترون مراجعه نمایید.


ترون را از کجا بخریم؟


شما برای خرید ترون می‌توانید به یکی از دو روش زیر اقدام کنید؛

روش اول خرید ترون؛ خرید از صرافی ایرانی

خرید ترون از سیف اکسچنج 24

برای خرید ترون از صرافی ایرانی ابتدا باید در یکی از صرافی های آنلاین معتبر، مثل سیف اکسچنج 24، ثبت نام کنید یا اگر قبلا ثبت نام کرده اید، باید وارد حساب کاربریتان در سایت این صرافی شوید. پس از ثبت نام و انجام عملیات احراز هویت یا ورود به حساب کاربری، گزینه ثبت سفارش را انتخاب کرده و ارز دیجیتال TRON را انتخاب نمایید. در آخر می‌بایست مقدار ارز موردنیاز خود را تعیین کنید و به وسیله کارت بانکی دارای رمز دوم، هزینه ریالی آن را بپردازید تا به این ترتیب کیف پولتان در همان صرافی با ارز ترون شارژ شود.

البته مراحل گفته شده، مراحل خرید ترون از صرافی آنلاین سیف اکسچنج 24 است و امکان دارد دیگر صرافی های آنلاین مراحل متفاوتی برای خرید این ارز دیجیتال داشته باشند.

روش دوم خرید ترون؛ خرید از صرافی خارجی

صرافی های خارجی مطمئنا خرید ریالی ندارند! بنابراین شما برای خرید ترون از صرافی خارجی یا باید دلار پرداخت کنید یا این که ابتدا به مقدار موردنیاز ارزهای دیگر مانند بیت کوین یا استیبل کوین بخرید. سپس باید ارزهای خریداری شده را به حساب صرافی موردنظر منتقل کرده و آن ها را با ارز trx معاوضه کنید.

باتوجه به محدودیت های موجود و طولانی بودن فرایند گفته شده، به نظر نمی‌رسد خرید از سایت ها و صرافی های خارجی ازنظر هزینه و زمان، مقرون به صرفه باشد!


آیا استخراج ترون امکانپذیر است؟


استخراج ترون

ترون از جمله ارزهای غیر قابل استخراج است که شما برای داشتنش باید آن را بخرید یا هدیه و پاداش بگیرید! درباره روش های خرید این ارز که بالاتر صحبت کردیم. اما برای این که ترون را پاداش بگیرید باید به سایت هایی که در قبال مشاهده ویدیو یا انجام بازی های ارائه شده در وبسایتشان، ترون می‌دهند مراجعه کنید. البته راه سومی هم برای دریافت ترون وجود دارد. آن هم این که یک فریلنسر باشید و در عوض انجام پروژه های خارجی و بجای دستمزد، از کارفرما ترون بگیرید.


روش های استخراج ارز دیجیتال ترون


ارز دیجیتال ترون

در بخش قبلی درباره امکانپذیر بودن یا نبودن استخراج ترون صحبت کردیم. اکنون سوالی که مطرح می‌شود این است که اگر استخراج ترون به وسیله دستگاه های ماینینگ امکان پذیر نیست، پس با چه روش هایی می‌توان آن را استخراج کرد؟!

شما برای بدست آوردن ارز TRX باید آن را بخرید یا هدیه و پاداش بگیرید! درباره روش های خرید این ارز که بالاتر صحبت کردیم. اما برای این که ترون را پاداش بگیرید باید به سایت هایی که در قبال مشاهده ویدیو یا انجام بازی های ارائه شده در وبسایتشان، ترون می‌دهند مراجعه کنید یا این که میزان ترونی که دارید را در کیف پولتان استیک کنید و در قبال آن ارز ترون بگیرید (در مقاله  ” استخراج ترون “ 5 روش آن را توضیح داده ایم). البته راه سومی هم برای دریافت ترون وجود دارد. آن هم این که یک فریلنسر باشید و در عوض انجام پروژه های خارجی و بجای دستمزد، از کارفرما ترون بگیرید.

در مجموع روش های بدست آوردن ارز دیجیتال ترون، همین موارد هستند که بسیاری از افراد آن ها را همان استخراج ترون می‌دانند!


آیا ترون ارزش سرمایه گذاری دارد؟


رمز ارز ترون

اگر بخواهیم در یک کلمه به این سوال پاسخ دهیم باید بگوییم که بله، ترون ارزش سرمایه گذاری دارد! طبق پیشبینی های انجام شده توسط وب سایت ها و صرافی های معتبر ارز دیجیتال، این ارز آینده روشنی دارد. مثلا سایت Crypto News کمترین قیمت ترونیکس در سال 2024 را 0.11 دلار و حداکثر قیمت آن را 0.16 دلار پیشبینی کرده است. در حالی که این ارز در سال 2023 حدودا با 0.08 دلار به فروش می‌رسد. پس این نشان می‌دهد که حتی اگر تصمیم به سرمایه گذاری کوتاه مدت داشته باشید هم باز خرید این ارز به سودتان خواهد بود.

البته در نظر داشته باشید که این موضوع در نهایت به استراتژی خودتان بستگی دارد. و بهتر است قبل از اقدام برای سرمایه گذاری، الگوهای قیمتی این ارز را در فواصل زمانی مختلف بررسی کنید.


کارمزد و هزینه های شبکه ترون


ارزtrx

شما همانطور که برای انجام کارهای مختلف مثل تراکنش های بانکی، عقد قراردادها و … کارمزد پرداخت می‌کنید در بازار کریپتوکارنسی و در قبال انجام کارهای گوناگون روی شبکه های دیجیتالی مثل شبکه ترون نیز موظف به پرداخت کارمزد خواهید بود. حال این که در این بازار دو نوع کارمزد وجود دارد؛ 1. کارمزدی که خود شبکه دریافت می‌کند 2. کارمزدی که صرافی دریافت می‌کند.

منظور ما از کارمزد شبکه ترون در اینجا، همان مبلغی است که شبکه ترون در مقابل تراکنش هایی که انجام می‌دهید، دریافت می‌کند. همانطور که می‌دانید و همانطور که در ابتدای این مقاله گفتیم، تراکنش های شبکه ترون شامل موارد متعددی نظیر خرید و فروش ارز دیجیتال ترون، تنظیم قراردادهای هوشمند، اشتراک محتوا و غیره هستند. این کاملا مسلم است که این تراکنش ها از لحاظ پیچیدگی، با یکدیگر تفاوت دارند و زمان پردازش آن ها نیز یکسان نیست! در نتیجه کارمزدی که شبکه ترون برای آن ها دریافت می‌کند هم متفاوت خواهد بود. بنابراین نمی‌توان مبلغ دقیق و مشخصی به عنوان کارمزد و هزینه های شبکه ترون بیان کرد.


تفاوت توکن های TRC20 و TRC10 ارز ترون چیست؟


پروژه ترون

TRC10 و TRC20 دو استاندارد تعریف شده توسط شبکه ترون هستند که برای ساخت توکن و قراردادهای هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرند. پس این مورد، اولین و اصلی‌ترین تفاوت میان استانداردهای TRC10 و TRC20 محسوب می‌شود. از دیگر تفاوت های میان آن ها نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • امکان یادگیری و استفاده آسان TRC10
  • هزینه استفاده پایین‌تر استاندارد TRC10
  • امکان دسترسی به استاندارد TRC10 از طرق API

توجه داشته باشید که استفاده از استاندارد TRC20 مستلزم داشتن تخصص برنامه نویسی است و از طرفی همانطور که گفتیم این استاندارد غالبا برای قراردادهای هوشمند کاربرد دارد نه ساخت توکن. همین عوامل باعث می‌شوند تا کار با آن دشوارتر و کارمزد استفاده از آن نیز بالاتر باشد.

سخن پایانی

ما سعی کردیم در این مقاله اطلاعات کامل و جامعی درباره شبکه ترون و ارز دیجیتال این شبکه یعنی همان ترونیکس، در اختیار شما بگذاریم. اکنون که به پاسخ سوال ترون چیست؟ رسیدید و درباره نحوه خرید و استخراج این ارز دیجیتال و نگهداری از آن اطلاعات کافی کسب کردید، می‌توانید برای خرید این ارز اقدام کنید. برای خرید ترون بدون کارمزد از صرافی ارز دیجیتال سیف اکسچنج 24 فقط کافیست یک حساب کاربری ایجاد کرده و سپس مراحل احراز هویت را که نهایتا نیم ساعت زمان می‌برد، طی کنید. هرچند که در صرافی ما امکان خرید ترون بدون احراز هویت نیز وجود دارد! اما خب در صورت احراز هویت، شما هیچگونه سقف و محدودیتی بابت خرید ترون یا هر ارز دیگری نخواهید داشت.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *